torsdag, april 03, 2008

Ai desu ka

Angående fenomenet att sitta på ett café i flera timmar med en vän, diskutera världsproblem och plugga. Eller så kallas det att fika, snacka sex och blänga på skolböckerna. I vilket fall är det otroligt mysigt, något som i alla fall jag önskar att jag kunde göra oftare.

Hur många gånger har man inte upplevt, att personerna vid bordet intill plötsligt bytts ut för tredje gången? En servitris har för länge sedan hämtat ens tallrikar och en annan har hunnit fråga om man väntar på att få sin beställning, och konfunderad gått iväg när man svarat 'nej'. Naturligtvis kan vissa saker speedas upp, till exempel händer det att bordsgrannarna försvinner mystiskt när man just har tagit upp ett nytt samtalsämne, som då inte behandlar vädret eller politik.

Väl ute på gatan inser man hur lång tid som egentligen förflutit. Det är inte längre lika ljust ute som när man gick in, och värmen som möjligtvis fanns i luften försvann med solen bortom husen vid horisonten. En promenad runt staden i väntan på färdmedel hem, inkluderat en vilopaus på en parkbänk med vacker utsikt. Prata ännu mer, sedan är plötsligt dagen slut. Men den har varit så underbart bra.

Helt enkelt en hyllning till att ta det lugnt med sin bästa vän <3

4 kommentarer:

Anonym sa...

"till exempel händer det att bordsgrannarna försvinner mystiskt när man just har tagit upp ett nytt samtalsämne, som då inte behandlar vädret eller politik."


Sant ar ju bara SA kul :D Speciellt om man tagit upp nagot som far deras PK-hakor att falla ett par decimeter :D

Lilith sa...

Även jag tyckte det var sjukt mysigt. Vi måste helt enkelt göra sånt här oftare! <3

Alv_H sa...

aa, såna dagar är underbara :D JAg saknar oxå våra gapskratt och galna upptåg! VI måste seriöst ses snart igen!!!!!!!!! <3333

Alv_H sa...

Sådana dagar är underbara :D JAg saknar oxå våra gapskratt och galna upptåg!! VI måste seriöst ses snart igen!!!!!!!!! <33333333